OBUOLIŲ PYRAGAS SU MEDUMI
  • 200 g cukraus
  • 200 g riebios grietinės (ne mažiau 30 proc. riebumo)
  • 200 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 šaukštas medaus
  • Cinamono
  • ir daug daug obuolių (ne mažiau 8)

Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Gausiai apibarstome cinamonu. Cukrų, grietinę, kiaušinius ir medų sumaišome, įmaišome šaukštelį nugesintos sodos. Tuomet suberiame persijotus miltus. Tešla turi būti tiršta, bet ne per tiršta ir ne per skysta. Kad taip gražiai nuo šaukšto slystų, o ne varvėtų upeliu. Į tešlą sudedame obuolius ir sumaišome. Visą masę supilame į riebalais pateptą kepimo skardą ir šauname į  170 C orkaitę valandėlei ar kol patys matysite, kad pyragas iškepęs.